Zde může být text o autorovi
Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

"Ze všech lásek nejupřímnější je láska k jídlu." (George Bernard Shaw)

 

Domácí vanilkový puding

Vytvořeno 2011-05-27 21:30:01 | Poslední změna 2011-05-27 21:44:18
Miluji puding. Moc. Ale poslední dobou mi na pudingu ze sáčku něco vadí. Nedokáži přesně specifikovat co, ale zřejmě ta umělá aromata a barviva. Na internetu jsem hledala recept na domácí pudingy, ale žádný nebyl podobný tomu "ze sáčku". Až po několika pokusech a nezdarech jsem konečně vyšperkovala parádní a chuťově dokonalý puding. Na suroviny je velice prostý a hotový je raz dva.
A slibuju, že pokud si jej uvaříte jednou, už nikdy nesáhnete po tom ze sáčku.

Zatím mám vyzkoušený jen vanilkový, časem budu zkoušet i jiné příchutě a postupně přidávat obměny tohoto klasického receptu na puding.


Připravte si kukuřičný škrob, kvalitní a dobré mléko, cukr, žloutek a vanilkový lusk, toť vše.
Do hrnce se silným dnem nasypte 2 lžíce cukru a vanilkový lusk nakrájený na kousky (předtím z každého kousku vyškrábněte zrníčka, které taktéž vhoďte do hrnce) a chvíli zahřívejte. Poté přilijte 1/4 l mléka a chvíli prohřívejte, aby se uvolnila vanilková vůně. Mezitím v dalším 1/4 l mléka rozmáchejte 50 g kukuřičného škrobu.
Z horkého mléka vyberte všechny kousky vanilkového lusku a poté vlijte rozmíchanou směs mléka a škrobu. Za stálého míchání vařte na mírném ohni do zhoustnutí. Poté do pudingu vmíchejte rozšehlaný žloutek a ještě chvíli povařte. Žloutek dodá pudingu žlutou barvu. Můžete přidat trošku rumu, tak 2 lžíce, které v pudingu ani nepocítíte, pouze docílíte zvýraznění chuti pudingu.
Poté již rozlijte do misek a počkejte než puding vychladne.

Dobrou chuť!

Autor: Leňulka
 
Prohlášení o Cookies |
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one